rafting tarom

Šta poneti kad ideš na rafting Tarom

Prvomajski praznici su odavno prošli i pre nego što počneš da guglaš „ Kad počinje leto ’’ , proleće je već zapakovalo svoje cvetne kofere i sprema se da pozornicu ustupi najuzbudljivijem godišnjem dobu (21.06. zvanično počinje leto kada nas čeka i najduža obdanica ove godine). Postoji li bolji način da ga pozdraviš od raftinga Tarom?!                                                                             

S obzirom i da mi mislimo da ne postoji, Adrenaline kamp Tara je spremio tekst na temu Šta poneti na rafting ukoliko prvi put planiraš da nas posetiš ili si već bio pa se sad samo podsećaš.

Pre svega, treba napomenuti da je rafting u junu najviše tražen pa se s tim u vezi na vreme organizuj i rezerviši svoje mesto.   

Voda u junu je nešto mirnija , što nikako ne znači da će rafting biti išta manje uzbudljiv nego u maju! Prosečna temperatura reke Tare je sada 10-12°C i idealan je trenutak da se početnici upoznaju sa njenom pomalo divljom prirodom. U junu na rafting mogu ići i starija deca što znači od 12 godina pa naviše.

Kako bi tvoj odlazak na aktivni odmor zvani rafting protekao što mirnije, spremili smo detaljan vodič za pakovanje kada kreneš put raftinga.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Da ne zaboravimo na samom početku, tu su naočare za sunce kao i krema sa zaštitnim faktorom. Ne postoji gora stvar na odmoru nego kad izgoriš , što se čini nemogućim kada si pored reke Tare, ali svi znamo koliko je zaštitni faktor važan na ovakvim putovanjima.

Odmah zatim – spremite kupaće kostime ! Neophodan aksesoar na raftingu, jer ne samo da se ispod zaštitnog odela koje dobijate u rafting centru ne oblači ništa pamučno zbog materijala od koga je napravljen već je i kupanje u reci Tari jedno od najboljih iskustava koje ćete osetiti u životu! Više puta tokom rafting ture praviće se pauze u kojima ćete se kupati u Tari i foto dokumentovati svu lepotu prirode oko Vas.

Tu su još i osnovne lične stvari kao i peškir i papuče. Treba još jednom napomenuti da ćete svu opremu koja se koristi za vodene aktivnosti dobiti u Adrenaline rafting kampu. Za aktivnosti u prirodi poput hikinga, ne zaboravi udobne patike kao i dodatni par šorca i majice.

Za večernje aktivnosti u kampu, bilo bi dobro poneti malo topliju odeću jer koliko danju Sunce zna da pokvari užitak ukoliko se ne namažete kremom sa zaštitnim faktorom, toliko noću može da vas iznenadi temperaturna razlika. Ne brini, nije kao da si došao na zimovanje, pogotovo uz logorsku vatru i muziku. Ne bi bilo loše da se u prtljagu nadje i poneka dukserica i donji deo trenerke.

Sa komarcima nećeš imati problem kao u gradu jer ih nema, ali ukoliko si alergičan na neke ubode insekata, ponesi za svaki slučaj sredstvo kojim se i inače štitiš. ( Ekipa kampa je uvek budna i u svakom momentu im se možeš obratiti za bilo kakvu pomoć )

To je to čini nam se!                                                                                                          Sve što ti je potrebno za rafting avanturu staje u jedan veći sportski ranac a na tebi je samo da rezervišeš mesto, poneseš dobro raspoloženje i nabaciš širok osmeh kad zakoračiš u Taru!

hrana u rafting kampu

Pored dobre ekipe i zezanja, u kampu te čeka i domaća klopa čim se vratite sa raftinga.                                                 

Dobrodošli u Adrenaline rafting kamp Tara! Čekamo vas!

2 thoughts on “Šta poneti kad ideš na rafting Tarom”

  1. Pingback: TRODNEVNI ARANŽMAN U ADRENALIN KAMPU TARA -

  2. Pingback: RAFTING U JULU - Adrenaline camp Tara - Tvoje leto za pamćenje

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *