rafting sa decom

RAFTING SA DECOM

Ako do sad već niste, onda je pravi trenutak da sebi i svojoj porodici isplanirate vikend za pamćenje!

U užurbanom, 21-om veku sve je manje ideja kako decu odvratiti od ekrana koji su neprestano oko njih. Čini se da jednom naučeno dete na brzu zabavu koju pruža uredjaj, retko šta može zainteresovati na duže od par minuta. Da li je baš tako?

Izlazak iz komfort zone nije jednostavan, pogotovo ako ste našli kombinaciju koja „radi“ te tako decu nenaviknutu na prirodu tamo ne vodite a ako ne voli da šeta, pa dobro, ne mora. Čineći uslugu te vrste, uskraćujemo deci neponovljiva iskustva i povezivanje sa nama koje bi se desilo kada bismo samo malo išetali iz te čuvene zone.

Iako po svojoj klasifikaciji extreman sport, postoji više klasa po kojima se reka ocenjuje kao podobna za rafting. Dugačak je put na skali od broja 1 (što predstavlja veoma mirnu reku) do broja 6 (reka na kojoj je skoro pa nemoguće ploviti). Rafting na Tari je kategorisan na skali izmedju 3 i 4-og stepena što je svrstava u najatraktivnije reke, uz Kolorado i Zambezi. S obzirom da se sneg sa planina otapa u proleće, tada je rafting na Tari rezervisan za najiskusnije a kako sezona odmiče, već sa prvim danima leta, ona je sve mirnija. Do avgusta, postaje idealan teren za manje iskusne posetioce i porodice sa decom.

U zavisnosti od vodostaja, skiperi će proceniti koja je donja granica za decu, kako bi naši mali posetioci bili apsolutno sigurni dok su na reci, negde je to 5, negde 8 a nekada i 12 godina. U avgustu, ta granica se sve više pomera u korist najmladjih medju njima.

Pre samog ulaska u čamac, skiperi će sa njima obaviti jedan ozbiljan razgovor o pravilima ponašanja dok su na reci (imamo sjajnu ekipu obučenu za rad sa decom) a podeliće im i sigurnosnu opremu za sjajnu avanturu koja ih čeka! Dosadašnje iskustvo je pokazalo da su najmladji posetioci ujedno i najmanje strpljivi kada se ćaska pored čamca, pa s tim u vezi odmah nakon kratke obuke krećemo na rafting!

rafting sa decom

Dok su na reci, deci se pruža sjajna prilika za brzim rešenjem problema u trenucima velikog naboja adrenalina. Konstantno pod kontrolom skipera, čak i ona najsramežljivija ekipa postaje liderski orijentisana da savlada nabujalu reku. Bićete iznenadjeni šta sve vaše dete može!

Nakon napornog dana na reci, vraćamo se u kamp gde nas čeka raznovrsni izbor domaćih specijaliteta za ručak. Vreme nakon ručka, deca uglavnom koriste za fudbal, šetnje po kampu i igru. Naši dragi gosti uvek imaju mogućnost organizovanih izleta, jahanja, vožnje kvadova… Adrenalinska avantura nikad ne prestaje! Mnoga prijateljstva za ceo život su tako počela…

Tradicionalno, vreme nakon večere je vreme za roditelje! Nakon celog dana na reci, u igri i smehu, deca bez puno nagovaranja odlaze na spavanje, izmorena od dana ispunjenog avanturom. Tada se odrasli druže pored vatre, pevaju, sviraju…

Jednom kada probate rafting sa decom, uvek ćete se vraćati. Zajedničko vreme provedeno u rafting kampu, sem povezivanja roditelja i dece, pruža i neverovatan osećaj vraćanja prirodi, stapanju sa njom i osećaj odmora kakav dugo niste imali. Za sve dodatne informacije, pitanja i sugestije, stojimo Vam na raspolaganju.

Vidimo se na raftingu!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *