rafting-u-avgustu

RAFTING U AVGUSTU

Avgust je već u ozbiljnom zamahu i mnogi koji su do sada propustili priliku da budu deo neke od mnogih rafting avantura pitaju se kakav ih to rafting čeka u avgustu? Ima li smisla ići na rafting pred kraj letnje  sezone (fun fact: kraj sezone raftinga je u oktobru), koliko je rafting u avgustu uzbudljiv, da li je vodostaj Tare dovoljno visok,…?

Pre svega, za početnike u raftingu kao i one koji bi po prvi put da iskuse splavarenje rekom Tarom, mesec avgust je idealan trenutak za tako nešto!

Sam vodostaj reke Tare je isti ili sličan kao u julu, što znači da rafting u avgustu nije ništa manje uzbudljiv nego u mesecu koji mu je prethodio. Takodje, možda i najposećeniji mesec za rafting je upravo avgust pa je tako i provod u večernjim aktivnostima nakon spusta rekom zagarantovan.

U avgustu se možda i najviše kupamo u reci s obzirom da je prosečna temperatura preko dana 27 stepeni što ne znači da je sama reka išta toplija nego inače 😀

rafting-u-avgustu

Dobra stvar kod raftinga u avgustu je i ta što je sada spust dostupan i deci školskog uzrasta. Uz svu zaštitnu opremu kao i detaljnu obuku sa instruktorima, provedite uzbudljiv dan na reci sa decom! Bićete nam zahvalni kada naveče legnu da spavaju posle celodnevne avanture. 🙂

Takodje, iako kiša ne predstavlja prepreku u letnjim mesecima na raftingu, u avgustu su najmanje šanse za tako nešto.

Kako je avgust najtopliji i najposećeniji mesec, preporučujemo posetiocima da na vreme isplaniraju svoju rafting avanturu, a preporučujemo i odlazak na hiking, jeep safari, vožnju kvadovima za nestvarno lepe prizore prirode oko sebe. Ne možemo da ne pomenemo i izlete do NP Sutjeska kao i odlazak do prašume Perućica i posetu vodopadu Skakavac. Za one koji ne znaju, Perućica je jedna od poslednjih sačuvanih prašuma u Evropi. Prava je šteta ne posetiti ovaj vredan biser prirodnog blaga. Mogućnosti su beskonačne!

Kao i do sada, aktivnosti u Adrenalin kampu Tara su proizvoljne, te tako mnogi posetioci u samoj prirodi uživaju u okviru kampa. Šetnja pored reke ili dremka u travi, neke su od omiljenih aktivnosti naših posetilaca.

Kako dobre stvari ne treba menjati, hrana u kampu je domaća i mnogi ne mogu da se odluče koji im je obrok bio omiljeni za vreme trajanja posete. Od vruće pite za doručak sa domaćom šunkom i kajmakom, do teletine ispod sača za ručak nakon napornog dana na reci ili jagnjetine sa žara pred žurku i živu svirku  vikendom… Naravno, ukoliko imate poseban režim ishrane ili ne jedete odredjenu grupu namirnica, javite nam pri rezervaciji smeštaja i rado ćemo izaći u susret sa jelovnikom specijalno osmišljenim za Vas.

Posle svega rečenog, jedino što nam preostaje je da kažemo:

 VIDIMO SE U AVGUSTU! ČEKAMO VAS!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *