SPUST REKOM TAROM

Pravi ljubitelji prirode i adrenalina su zahvaljujući brzoj i čistoj reci Tari imali priliku da uživaju u još jednom nezaboravnom rafting vikendu!

Već rano ujutru u subotu smo počeli da se razbudjujemo jer su naši gosti bili nestrpljivi da što pre stignu do reke i iz prve ruke iskuse ono o čemu su im drugi samo pričali. Nakon obilnog i jakog doručka, gostima smo podelili zaštitnu opremu i odeću od neoprena koju su oni zatim obukli preko kupaćih kostima. Kada je taj oficijalni deo oblačenja završen, smestili su se u naša vozila i krenuli smo ka početnoj tački još jedne rafting avanture, ka Brštanovicu.

Uz pokoju pesmu i lagani razgovor, stižemo do naše početne tačke i čamaca u kojima nas naši iskusni skiperi več čekaju. Pre samog ulaska u čamac, pravi se raspored sedenja a prethodi mu kratka obuka o ponašanju na raftingu od strane skipera. Poštovanje pravila i načina na koji rafting treba da se odigra, od ključne je važnosti da bi ugodjaj bio kako treba.

Iiii…krećemo! S obzirom na vodostaj reke, brzinu kao i prethodno iskustvo naših gostiju, procenjujemo da će ovaj spust trajati oko 3 i po sata. Uz prelepu prirodu oko nas, Taru koja se do sredine jula već pomalo primirila, uživali smo u svakom predjenom metro sa našom veselom ekipom. Uz praćenje uputstava našeg skipera, prešli smo par ozbiljnih bukova koji su sem adrenalina, našim gostima pružili i neopisiv osećaj pobede nad rekom. Pored slapova koji su nezaobilazna prirodna atrakcija Tare, napravili smo pauzu za kupanje i fotografisanje jer svakim novim veslanjem sve smo bliži spajanju Pive i Tare. S obzirom da je Piva hladnija, idealan je trenutak da se kupanje obavi pre susreta sa njom.

 

Kako Tara i Piva zajedno čine Drinu, još par brzaka i uz nešto češće veslanje jer je reka dublja i malo sporija, stižemo do kraja još jedne rafting avanture. Oprema se odlaže a čamac se stavlja na obalu, kako bi se pripremio za sutrašnji spust. U kampu nas je sačekala topla čorba sa bogatim ručkom.

Kako se nikome nije spavalo, odmah smo se organizovali da naveče odemo na živu svirku i tako zaokružimo ovaj vikend. O tome već u nekom narednom blog postu…

Gosti su u nedelju otišli zadovoljni i sa mnogo pozitivnih utisaka a mi smo stekli još jednu ekipu prijatelja za ceo život! Radujemo se svakom narednom susretu, a sve vas koji još uvek niste sigurni da li je rafting aktivnost u kojoj biste se pronašli na pravi način, pozivamo da nas posetite i otklonite svaku sumnju!

Čekamo vas!  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *